Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – صبا نوبری؛ حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: آمار رسمی می‌گوید بیکارانی که به بعد از شیوع کرونا به سایت وزارت کار مراجعه کردند700 هزار نفر هستند ولی پیش‌بینی ما این است که حداقل یک میلیون نفر نتوانستند نام نویسی کنند زیرا همه افراد دسترسی و امکانات ندارند و بخش زیادی چون کد کارگاهی ندارند فکر می‌کنند نمی‌توانند از این بیمه استفاده کنند و ثبت‌نام نکردند و بخشی اصلا مشمول بیمه بیکاری نمی‌شوند مثل کارگران بخش حمل و نقل و کارگران ساختمانی که همه آسیب دیده هستند ولی برای ثبت‌نام اقدام نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیش از یک میلیون و 700هزار نفر در این مدت شغلشان را از دست دادند و 670هزار نفر واجد شرایط هستند یعنی تقریبا همه کسانی که ثبت‌نام کردند واجد شرایط بودند و پیش‌بینی ما این است که تعداد بیکاران بیشتر از این است.

این کارشناس ادامه داد: آخرین اخباری که من به صورت غیر رسمی دارم این است که لیستی که در اسفندماه به سازمان تامین اجتماعی برای تعداد کارگران بیمه شده داده شده حدود 8میلیون نفر است و این درحالی‌ست که پیک افراد بیمه شده در قبل از تحریم‌ها و شیوع کرونا در سال 97، 14میلیون نفر بوده است که این فاصله نشان می‌دهد ما تعداد زیادی از بیمه‌شدگان تامین اجتماعی را از دست دادیم. البته هنوز سازمان تامین اجتماعی اعلام موضع رسمی در خصوص کاهش تعداد بیمه‌شدگان نکرده است.

حاج اسماعیلی تاکید کرد: برآورد ما این است که تا پایان سال 98، به دلیل شیوع کرونا و تشدید تحریم‌ها مخصوصا در بخش خدمات بیش از 4 میلیون از مشاغل را از دست دادیم که بسیار بیشتر از تعدادی است که آمارهای رسمی به ما می‌گوید.

وی در خصوص پیش‌بینی نرخ بیکاری تا پایان سال 99 گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 99 نرخ بیکاری حداقل به دوبرابر آنچه در سال 98 بود یعنی حدود 20درصد برسد زیرا مشاغلی که آسیب می‌بینند برای اینکه ترمیم بشوند و به چرخه اقتصادی برگردند شرایط سختی دارند و امکان بازگشت آن ها به سرعت وجود ندارد با توجه به اینکه حمایت‌های کامل و موثری هم توسط دولت صورت نمی‌گیرد.

این کارشناس حوزه کار با تاکید بر اینکه قرار نیست دولت حمایت‌های کرونایی را در قالب قانون انجام بدهد، گفت: طبق صحبت‌ها و مصوبات حمایت‌های دولت در قالب قانون بیمه بیکاری نیست زیرا قانون بیکاری پیچیدگی‌های خودش را دارد و فقط هم برای کسانی است که سابقه بیمه تامین اجتماعی دارند و لیستشان در دی 98 تایید شده است و علاوه بر آن فعلا فقط شامل فروردین‌ماه و نهایتا اردیبهشت خواهد بود که نشان می‌دهد حمایت‌های کمی است.

وی افزود: هنوز مبلغ این کمک‌ها به طور دقیق مشخص نیست و بحث‌های مبلغ دقیق و واریز آن در سازمان برنامه و بودجه نهایی نشده است ولی می‌دانیم که مبلغ آن قطعا از حداقل حقوق قطعا کمتر خواهد بود.

حاج اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: نیاز است دولت بازنگری انجام بدهد تا بتواند پوشش لازم را برای حمایت همه جانبه از همه بیکاران به عمل بیاورد و اگر مبلغی که از صندوق توسعه برداشت کرده کفاف حمایت کامل از بیکاران و افراد آسیب‌دیده را نمی‌دهد لازم است این برداشت بیشتر شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیکاری تامین اجتماعی نرخ بیکاری بیمه بیکاری وزارت کار ویروس کرونا تاثیر اقتصادی کرونا افزایش بیکاری تامین اجتماعی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد قوچانی سردبیر و صاحب‌امتیاز نشریات "آگاهی نو" و "کتاب نامه" طی نامه‌ای سرگشاده به سازمان تامین اجتماعی، روش برخورد "مغازه"ای کارشناسان این سازمان را برای تایید لیست بیمه مطبوعات مورد نقد قرار داده است‌. متن این نامه که در صفحه‌ی شخصی او در اینستاگرام منتشر شده به این شرح است:

این یک نامه سرگشاده است خطاب به سازمان تامین اجتماعی

دو مجله "آگاهی نو" و "کتاب نامه" با تولید محتوایی بیش از دو هزار صفحه در سال چهار نفر تحریریه ثابت دارد الباقی حق التحریر می‌گیرند. فهرست بیمه ما کوچک است: سردبیر و دبیر تحریریه، یک دبیرگروه و یکی از مشاورین مجله که برای آن‌ها بیمه رد می‌شود. ما به دلیل سازمان کوچکمان حتی منشی تحریریه یا مدیر مالی و اداری مستقر نداریم چون بودجه‌اش را نداریم و تا حالا خودمان هم‌زمان منشی و مدیر هم بوده‌ایم. درباره این چهار نفر هم بخشی از حق بیمه را ما پرداخت می‌کنیم و بخشی را وزارت فرهنگ که طبق یک قانون مشخص و عام به نشریات تا یک سطحی تخفیف می‌دهند. سازمان تامین اجتماعی با اعزام بازرس به صورت مکرر ما را کنترل می‌کند که مبادا این فهرست بیمه صوری و جعلی باشد! و چون حرفه روزنامه‌نگاری را با مشاغل دیگر اداری و تجاری قیاس می‌کند معتقد است ما باید از هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در دفتر حاضر باشیم. بنابراین با بازرسی غافلگیرانه وقتی ما در حال مصاحبه یا تهیه مقاله بیرون مجله هستیم به دفتر مراجعه و با عدم رویت ما، کارگاه آگاهی نو را تعطیل اعلام می‌کند و تخفیف ارشاد را لغو می‌کند. مثلا ما امروز در حال گفتگو با دکتر ظریف بودیم که سرزده تشریف آوردند و هرچه همکار ما توضیح داده و مجله و نوشته‌های ما را نشان داده بازرس محترم زیر بار نرفته و کارگاه را تعطیل گزارش کرده است. سوال من این است پس این همه محتوا چگونه تولید می‌شود؟ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟ چرا فکر نمی‌کنند من هر روز نمی‌توانم کتاب‌هایم را به دفتر ببرم و مقاله بنویسم ؟ نمی‌توانم همه سیاسیون و روشنفکرانی که با آنان گفتگو می‌کنیم را به دفترمان دعوت کنم؟ نمی‌توانم با روزنامه‌نگاران برخورد اداری کنم! ما مطبوعات مستقل (خصوصی و غیردولتی) بنگاه‌های ضعیفی هستیم. حتی چند میلیون تومان هم در کار ما اثر دارد . اگر ما بیکاره بودیم که دفتر مجله اجاره نمی‌کردیم . چرا در شب‌های صفحه‌بندی که تا صبح کار می‌کنیم بازرس نمی‌فرستید؟ اصلا چرا مجله را ورق نمی‌زنید که کارنامه ما را ببینید . قطع یک تخفیف ناچیز قانونی به مطبوعات کدام مشکل دولت یا بیمه را حل می‌کند؟ کار ما مخفیانه نیست. مجله منتشر می‌شود و میزان کار هر فرد در آن روشن است. ما مغازه نداریم که هر روز صبح کرکره اش را بالا ببریم. روزنامه‌نگاری را به رسمیت بشناسید ... رونوشت : ۱. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲. وزارت کار ۳. سازمان تامین اجتماعی شعبه خیابان ملک ... ۲۵۹۵۷ برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901166

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • ۷۵ هزار کارگر زیر پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی