Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@23:21:12 GMT

چه کسانی مشمول بیمه قالی‌بافی می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۹۵۷۵

چه کسانی مشمول بیمه قالی‌بافی می‌شوند؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: براساس ماده یک آیین‌نامه بیمه قالی‌بافی مشمولان این بیمه افرادی هستند که منحصرا به شغل قالی‌بافی و یا مواردی مانند طراحی نقشه، رنگرزی و... که مرتبط با قالی‌بافی هستند، مشغول باشند و همچنین برای چگونگی اشتغال در این زمینه‌های نیز استانداردهایی تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا محمدی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص نحوه بیمه‌ قالی‌بافی به واجدین شرایط، اظهار کرد: براساس ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی و به دلیل اینکه اکثر بیمه‌شدگان قالی‌بافی خانم‌ها هستند، سن بازنشستگی برای خانم ها ۵۵ سال به‌همراه ۲۰ سال سابقه بیمه درنظر گرفته شده است، همچنین برای افرادی که ۳۰ سال سابقه  و ۴۵ سال سن دارند امکان بازنشستگی برای آن‌ها وجود دارد، ۳۵ سال سابقه بیمه نیز بدون شرط سنی در نظر گرفته می‌شود و افراد قادر به بازنشستگی و دریافت حقوق هستند.

مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری افزود: براساس قانون تعیین تکلیفی که در این سازمان وجود دارد، قالیبافان زن که دارای ۱۰ سال سابقه بیمه هستند و سن آن‌ها به ۵۵ سال رسیده است، نیز می‌توانند به نسبت سنوات خود از مستمری سازمان بهره‌مند شوند، همچنین افرادی که به سن ۵۵ سالگی رسیده، اما سابقه آن‌ها کمتر از ۱۰ سال است نیز می‌توانند کسری سنوات خود را خریداری کرده و قادر به استفاده از مستمری سازمان به نسبت سنوات ۱۰ ساله خود باشند، همچنین درخصوص مردانی که بیمه قالی‌بافی هستند نیز تنها تفاوت در این است که شرط سنی ۵۵ سال به ۶۰ افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: براساس ماده یک آیین‌نامه بیمه قالی‌بافی مشمولان این بیمه افرادی هستند که منحصرا به شغل قالی‌بافی و یا مواردی مانند طراحی نقشه، رنگرزی و... که مرتبط با قالی‌بافی هستند، مشغول باشند و همچنین برای چگونگی اشتغال در این زمینه‌های نیز استانداردهایی تعیین شده است، برای مثال استانداردهای مرتبط با بافت قالی توسط وزارت صنعت،معدن و تجارت و شرکت فرش مشخص می‌شوند و در بازرسی‌هایی که توسط تامین اجتماعی، وزارتخانه مذکور و شرکت فرش به‌صورت مشترک انجام می‌شود این استانداردها مدنظر قرار می‌گیرد.

محمدی عنوان کرد: بنابراین موارد تخصصی درمورد قالی توسط شرکت فرش تعیین می‌شود، برای مثال توسط این شرکت مشخص شده است که قالی با ابعاد یک در یک و نیم در مدت ۱۰۰ روز، دو در سه در ۵۰۰ روز و سه در چهار در ۱۰۰۰ روز بافته شود و تقریبا بافنده باید روزانه حدود ۴۰۰۰ هزار گره بافت داشته باشد، اما در بررسی‌های اشتغال که انجام می‌شود موارد خاص نیز درنظر گرفته می‌شود، مثلا زمانیکه خانم باردار و یا بیمار باشد،  بازرسان  شرایط شخص را نیز درنظر دارند، اما در مجموع فرد باید اشتغال داشته باشد و بافت قالی را به اتمام رسانده و مجدد قالی بعدی را راه‌اندازی کند.

مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این سازمان کمیسیون موضوع ماده ۹۱ وجود دارد که در مورد بررسی از کارافتادگی بیمه‌شدگان فعالیت دارد، بنابراین اگر  بیمه شده قالی‌بافی در اثر بیماری قادر نباشد به کار خود ادامه دهد با ارائه مدارک پزشکی موردنیاز موضوع در کمیسیون ماده ۹۱، توسط پزشکانی که برای این منظور دعوت می‌شوند، بررسی شده و در صورت تایید بیماری مستمری ازکارافتادگی برای این فرد برقرار می‌شود، اما درصورتی‌که بیماری توسط این کمیسیون تایید نشود فرد باید مجدد اشتغال داشته باشد تا امکان ادامه بیمه برای او وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: بیمه قالی‌بافی مشمول کمک دولت دولت است، یعنی دولت به‌صورت ماهیانه مبلغی را بابت بیمه افراد قالیباف به‌منظور کمک جهت پرداخت به سازمان تامین اجتماعی تعهد می نماید و در حقیقت حق بیمه این افراد ۲۷ درصد مزد حقوق آن‌ها بوده و تنها هفت درصد آن را خود فرد پرداخت می‌کند.

محمدی با اشاره به اینکه مواردی در گذشته وجود داشته است که بیمه قالیبافی فردی قطع شده باشد، یادآور شد: برای مثال زمانی‌که شخص پس از مدتی اشتغال به قالیبافی را رها کند و به شغل دیگری مشغول شود، بیمه قالیبافی فرد قطع می‌شود، بنابراین در صورتیکه فرد اشتغال به قالی‌بافی نداشته باشد، استاندارد بافت را رعایت نکند، احتمال قطع شدن بیمه وجود دارد.

مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: نرخ بیمه قالیبافان ۲۷ درصد است، یعنی ۲۷ درصد حقوق و دستمزدی که قانون برای آن‌ها تعیین کرده است که حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است، برای این افراد ۲۷ درصد حقوق آن‌ها به عنوان حق بیمه درنظرگرفته می‌شود و هفت درصد این مبلغ برعهده فرد بیمه‌شده و ۲۰ درصد نیز برعهده دولت است.

وی درخصوص بیمه زنان خانه‌دار، افزود: بیمه زنان خانه‌دار دارای چندین نرخ است که هر فردی می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب کند، اولین مورد نرخ ۱۲ درصد و درحقیقت ۱۴ درصد است، اما دو درصد آن برعهده دولت و مابقی برعهده فرد بیمه‌شده قرار دارد، نرخ ۱۲ درصد بیمه شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود، یعنی اگر فرد به سن بازنشستگی برسد و پس از بازنشستگی فوت کند بازماندگان این فرد می‌توانند از مستمری او استفاده کنند، اما در صورتیکه پیش از رسیدن به سن بازنشستگی فرد فوت کند، بازماندگان او نمی‌توانند از مسمتری او استفاده کنند، همچنین بیمه نرخ ۱۲ درصد تعهد از کار افتادگی ندارد.

محمدی ادامه داد: دومین مورد بیمه زنان خانه‌دار ۱۴ است که این بیمه نیز در واقع نیز ۱۶ درصد است، اما دو درصد آن برعهده دولت قرار دارد، تعهدات این نرخ شامل بازنشستگی و فوت قبل و پس از بازنشستگی است یعنی اگر فرد پیش از بازنشستگی فوت کند بازماندگان این فرد می‌توانند از مستمری او استفاده کنند، همچنین بیمه با نرخ ۱۸ درصد وجود دارد که این نرخ نیز درحقیقت ۲۰ درصد بوده و دو درصد برعهده دولت قرار دارد و این نرخ مربوط به بیمه کامل زنان خانه‌دار است و بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت قبل و پس از بازنشستگی را پوشش می‌دهد، علاوه‌ بر این شخص می‌تواند با پرداخت سرانه درمان که هرساله مبلغ آن تعیین و ابلاغ می‌شود و امسال برای هر نفر ماهانه حدود ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان است از خدمات درمانی بهره‌مند شود، همچنین افراد دارای بیمه خانه‌دار می‌تواند دستمزد خود را بین حداقل دستمزد شورای عالی کار و حداکثر دستمزد انتخاب کنند.

مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: به دلیل اینکه اکثر قالی‌بافان در منزل مشغول به کار هستند و ورود به منزل این اشخاص برای بررسی اشتغال که توسط بازرسان انجام می‌شود، نیازمند مجوز است برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل ابتدای کار و هنگام عقد قرارداد بیمه از افراد فرم اجازه بازرسی دریافت می‌شود.

وی اضافه کرد: تعیین موارد تخصصی در خصوص بیمه قالی‌بافان توسط شرکت فرش صورت می‌گیرد برای مثال تعیین بافت روزانه ۴۰۰۰ گره توسط قالی‌بافان توسط این شرکت انجام شده است، اما در بازرسی‌های انجام شده سعی می‌شود شرایط بافندگان در نظر گرفته شود زیرا مشاغل خانگی دارای مشکلات متعددی هستند و فرد ممکن است به دلیل بیماری، فوت بستگان و... قادر به انجام کار در زمان معین نباشد و بررسی‌ بازرسان همه جانبه است، اما استاندارد لازم نیز باید رعایت شود زیرا در مواردی نیز مشاهده می‌شود فرد شغل قالی‌بافی ندارد، اما قصد دارد از این بیمه استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری بیمه قالی بافی سازمان تامین اجتماعی مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری بیمه قالی بافی زنان خانه دار برعهده دولت سال سابقه برای مثال شرکت فرش ۲۷ درصد ۵۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، نرجس بختیار خلج ظهر پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان ضمن ابلاغ پیام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون اقدامات مؤثری در وزارت کار شده که از جمله آنها ایجاد بیش از ۲.۵ میلیون فرصت شغلی بوده است.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری از ۹.۶ درصد در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم اکنون به ۸.۱ درصد کاهش یافته است.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده با اشاره به ایجاد فرصت شغلی برای ۸۱ هزار نفر مددجوی بهزیستی، افزود: در این مدت همچنین سامانه یکپارچه تسهیلات اشتغال ایجاد شده و رشد ۳.۵ درصدی شاغلان شرکت‌های تعاونی را شاهد هستیم.

بختیار خلج به تسویه تسویه بدهی یکهزار و ۶۰ میلیارد ریالی بیمه تأمین اجتماعی پس از سال‌ها انباشت در دولت‌های قبلی توسط دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در این دولت ۱۷۵ هزار جرایم ناشی از بدهی بنگاه‌های اقتصادی در راستای اشتغال زایی مشمول بخشودگی شدند.

وی با بیان اینکه ۱۳ قلم داروی جدید تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت، به افزایش ۴۰ درصدی پوشش بیمه عشایر و روستایی به ویژه زنان اشاره کرد و افزود: در همین راستا یک میلیون و ۱۳ هزار نفر تحت پوشش بیمه عشایر و روستایی قرار گرفتند و ۴۰۰ تعاونی مصرف ایجاد شد.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده اضافه کرد: یا اجرای طرح فجرانه ۲۰ میلیون خانوار با جمعیت ۶۰ میلیون نفر مشمول کالابرگ فجرانه با تمرکز بر کالاهای اساسی شدند.

بختیار خلج با بیان اینکه حوادث شغلی در کشور کاهش ۱۴ درصدی داشته است، افزود: در دولت سیزدهم ۲۹۳ تعاونی مسکن کارگری در ۲۵ استان کشور تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه ۱۲۰ هزار کارگر نخبه در جشنواره امتنان شناسایی شدند، خاطرنشان کرد: این جشنواره امسال با افزایش ۲۵ درصدی مشارکت مواجه بود به طوری که ۵۰ هزار و ۷۵۲ نفر در این جشنواره شرکت کردند و در سطح ملی ۲۶ نفر کارگر نخبه در حوزه خدمات، کشاورزی و صنعت معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم از برگزیدگان سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان تقدیر شد.

کد خبر 6095011

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • کمک های خیرین زنجانی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد ۳۸ درصد رشد یافت
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • مهمترین اخبار ۱۱ اردیبهشت/افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟